Ons verhaal

Verhalen vertalen
naar beelden

Dooie clichés zoals “één beeld zegt meer dan 1000 woorden” halen hun bestaansrecht ergens vandaan. Zo ook met de voorgaande dooddoener. Simpel: het is zo. Niet te ontkennen. Mede daarom haalt Instagram conculega Facebook vast en zeker in.
Communicatie speelt een steeds grotere rol. In beeld, vaak in combinatie met woord, wordt informatie overgedragen. In deze samenleving is het cruciaal om gezien te worden, opvallen, informeren, beïnvloeden, overtuigen. Dit geldt voor individuele personen met een Facebook account net zo sterk als voor bedrijven, overheden en initiatieven.
Dit is ons verhaal. Een verhaal van al-vak-idioten en wannabe-ontwerpers. En het is een succesverhaal.
Ons verhaal

Samen een community vormen

Eén plus één is drie ofwel synergie. De kracht van overtuigde studenten, bevlogen docenten en toegewijde ondersteuning is onbeschrijfelijk. Dit moet je echt ervaren, hier moet je bij zijn. Dit is geen opleiding, dit is geen school. Dit is een learning community die gedreven wordt door respect, saamhorigheid en een ongebreidelde ambitie.
Hier doen studenten waar ze altijd al van gedroomd hebben. Hier zien docenten de bekroning van hun loopbaan. Hier koestert het regionale bedrijfsleven de belofte van de toekomst. Het lijkt wel de geloofsbelijdenis van een commune. Dat is het niet, maar we geloven wel in de kracht van wat hier gebeurd.
Misschien is daarom deze opleiding al 8 jaar de beste van Nederland volgens de keuzegids MBO.

We luisteren naar elkaar, werken samen en leveren als vormgevers een bijdrage van ongekende waarde.

Een opleiding moet relevant zijn voor de studenten. Inhoud hebben waar het bedrijfsleven iets mee kan. Ontwikkelingen in zich dragen die HBO-bestendig zijn.

Kortom: een beetje opleiding richt zich altijd op de toekomst. En die toekomst zijn de studenten. Zij zijn dan ook de enige echte eigenaar van het onderwijs. Niet de docenten, niet de organisatie. Studenten signaleren, vragen en sturen aan. Docenten komen met creatieve oplossingen voor de problemen die studenten aankaarten om les- en beoordelingsmethodieken aan te laten sluiten bij de actualiteit van het leren van vandaag.

Uiteraard is het aan de studenten om met creatieve oplossingen te komen voor de praktijkrelevante communicatieve vraagstukken waarmee ze door de docenten geconfronteerd worden. Zo hebben we samen de verantwoordelijkheid voor een verbeterslag in het onderwijs in de regio en ook voor een verantwoorde en effectieve communicatie die grensoverstijgend is.

Ons verhaal

Kennis delen is kennis maken.

Ben je benieuwd naar de waarheid achter de woorden? Neem contact op. Doe dat op jouw manier met iemand waar jij bij past. Dat kan een docent zijn, of liever een student? Er zijn open dagen, meeloopdagen en voorlichtingsbijeenkomsten. Maar natuurlijk is er altijd een gebouw en mensen die je te woord willen staan. Bellen, mailen, appen, reageren, communiceren. In deze samenleving is het cruciaal om gezien te worden, opvallen, informeren, beïnvloeden, overtuigen.

Laat het maar gebeuren.

Word onderdeel van de community

Aanmelden