Leraren…

In ‘leraar’ zit niet voor niets het woord ‘raar’ – Loesje

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar over de leraren bij mij op school valt het een en ander te vertellen. Persoonlijk begon ik me al te realiseren hoe raar mijn leraren zijn op de dag van mijn intake. Ik zat mezelf destijds namelijk te verkopen aan een meneer met een lange witte baard (aka de kerstman) en sandalen aan. Later kwam ik erachter dat hij deze altijd draagt, zelfs in de winter ja! En net toen ik aan het vertellen was over mijn cholerische temperament kwam meneer sik zich ermee bemoeien. Zijn letterlijke woorden waren; ‘Je mag mij altijd een klootzak noemen hoor, zolang je maar kan onderbouwen waarom je mij een klootzak vind.’ Gek toch!? Of mag jij je leraar ook een klootzak noemen? 

Ik moet zeggen dat hij dat ook heeft geweten hoor… Goh wat heb ik die man vaak een klootzak genoemd HAHA. Echter was meneer sik niet de enige met wie ik menig discussie gevoerd heb, ook het marketingmannetje en @marruk.aan hebben er namelijk aan moeten geloven. Want wanneer ik humeurig ben laat ik mij niet zomaar vertellen dat ik geen banaan mag eten in de klas ;)! 

Nu zit ik in mijn laatste jaar en terugkijkend op de afgelopen jaren moet ik toegeven dat mijn leraressen en leraren niet alleen maar trutten en klootzakken vind. Eerlijk is eerlijk ik heb ook veel leuke momenten met ze mogen delen. Van huilen bij mijn eigen beoordeling (achteraf gezien was dit goed) tot aan het huilen maken van 1e jaars studenten bij hun beoordeling. Van warme chocolademelk drinken tijdens kerst met onze persoonlijke kerstman tot aan samen biertjes drinken in Berlijn. Of… In Complex Maastricht want toen ik mevrouw ‘je hebt te weinig proces’ hier tegenkwam was dat helemaal niet raar hoor, lekker kletsen, kan gewoon! 

Kortom de leraren bij mij op school zijn dus nogal raar. Maar ach weetje… mijn medestudenten en ik kunnen het wel waarderen. Dit toont namelijk ook, zoals je wel doorhebt, aan hoe eerlijk en oprecht het contact is bij ons op school. Wij zijn één grote familie, wij zijn Mediavormgeving. 

En ik ben Madiecke, tot de volgende! 

Illustratie – Nadine Thomas