UNFRAMED ’19

Op 18 september zijn de 2e jaars Mediavormgeving naar de expositie van UNFRAMED geweest.

Voor kalligrafie hebben wij de opdracht gekregen om een eigen tag te maken. We zijn dan ook tijdens de kalligrafie lessen met 2 klassen naar de expositie geweest.

Eerst hebben we gewacht voor de ingang totdat iedereen aanwezig was waarna we meteen een rondleiding kregen van één van de artiesten zelf door het gebouw.

Er waren veel verschillende stijlen art te zien. Het ging van tags tot een gesloopt voertuig. Bijna alles was ter plekke gemaakt door grote maar ook kleinere graffiti artiesten.

Er waren een aantal artiesten aanwezig die dag die daar ook hun art hadden staan. Als je het gebouw binnenloopt kijk je meteen op naar een muur waar heel groot de tag op staat van ‘1 UP’, een bekende groep van graffiti artiesten die wereldwijd wordt gezocht. Ook deze tag is gewoon ter plekke gemaakt. Verder in het gebouw hingen nog allemaal vette en verschillende stijlen art, ergens stond een standbeeld met een graffiti spuit en achterin het gebouw een gestolen politieauto die ze door de sloop hadden gehaald.

Er zijn uiteraard hier en daar ook foto’s gemaakt die uiteindelijk eventueel kunnen worden gebruikt voor inspiratie voor de opdracht.

Na de rondleiding in het gebouw zelf gingen we naar buiten waar je om het gebouw buiten op de muren ook allemaal graffiti kon zien. We zijn langs het gebouw afgelopen en om de hoek kon je naar binnen. Het had een beetje een urban explore vibe met tekeningen en teksten op de muren en pilaren.

Nadat we zo ongeveer alles hadden gezien in en om het gebouw, kregen we een workshop graffiti spuiten en mochten we zelf aan de slag.

Eerst wat uitleg en daarna kregen een paar doeken ter beschikking voor degene die mee wilde doen. Iedereen liep op en neer om verschillende kleuren graffiti te pakken en de meeste maakte dan ook de beginletter van hun naam.

Het was zeker interessant en inspirerend om te zien. Een geslaagde dag dus :)!

Tot de volgende

Yasmin Puschmann

Foto’s: Sergio Bellinzis