Diploma uitreiking 2019

Een kleine impressie van de diplomauitreiking

Wat een lichting, wat een (ruwe) diamantjes! We zijn blij dat jullie geslaagd zijn, allemaal hebben jullie het dik verdiend, maar stiekem hadden we – puur uit eigenbelang! – graag gezien dat jullie allemaal (nog) een jaartje waren blijven zitten.

M44A & M44B Merci!


Jennifer Meeuwissen

Een bescheiden dame die te vaak over zich laat lopen. Hart van goud met respect voor anderen, maar voor zichzelf? Uiteindelijk de studie afgesloten met een maximaal inspirerende stage bij Brightlands waar ze zichzelf als vormgever gevonden heeft. Jennifer, je mag trots zijn op jezelf. Wij zijn het in ieder geval zeker wel.


Jeroen Hendriks

Hard van buiten, zacht van binnen. Zijn muziekstijl is omgekeerd evenredig aan zijn karakter; snoeihard! Jeroen heeft droge humor die hij graag toepast bij zijn opdrachten. Hij is een goed vormgever, en legt werk neer dat altijd uitgaat van het belangrijkste: een goede conceptgedachte. Sociaal is hij loeisterk. Legt makkelijk contacten en onderhoud deze ook. Daarbij heeft hij oog voor kwaliteiten van mensen zoals Gladys. Ik hoop dat je kunt blijven wie je bent.

Hij gaat en creativiteit en muziek bundelen aan Hogeschool Zuyd  bij de opleiding Vaktherapie, waar hij middels deze twee passies mensen met een diagnose gaat helpen.


Tim Stassen

Timtimtimtimtitm, zo verlegen als je was, zo volwassen in zijn vak ben jij nu. Je hebt je passie gevonden in illustreren maar je talent kan verder reiken!! Altijd vriendelijk met een ‘open mind’, gepassioneerd en gedreven. Op het moment volle bak aan het freelancen voor Perron 9!. Met trots kun je zeggen dat je het diploma hebt verdient!!!


Bas Wilms

De Bas man. Een hele vent. Altijd aanwezig, fysiek tenminste, en dan ook heel stabiel werkend in het hem eigen zijnde tempo aan zijn ontwikkeling. Uiterlijk niet spectaculair ambitieus, maar heel gedreven om maximale winst te behalen uit de goede dingen van de eigen regio. Mede daardoor kan hij nu als freelancer aan de slag bij onder andere KACE.


Shawn Op den Camp

Ik wil dit niet. Afscheid nemen van Shawn. Net als voor alle anderen geldt het ook voor Shawn, we nemen geen afscheid van elkaar. Je bent en blijft welkom, je bent en blijft onze student. En jij voelt dat ook zo anders was je al veel eerder weg geweest, toch?

Soms heeft ontwikkeling tijd nodig. Shawn heeft zich die tijd gegund en maximaal geprofiteerd van de opleiding. Het resultaat mag er zijn. Ze kan kiezen uit drie banen in Amsterdam. Bovendien heeft ze met de door haar ontwikkelde werk-mentaliteit ervoor gezorgd dat Medialab nog alleen maar stagiaires van onze opleiding wil hebben. #limburgrepresent!


Sven Overdijk

Mister Dandy, wat een talent, zowel zakelijk als creatief. Conceptje hier, bedrijfje daar, doorverkopen, cashen maar! 

Met een prosecco’tje in de hand voelt hij zich boven het plebs verheven. Zonder meer arrogant maar als je hem goed leert kennen blijkt dat ook hij zijn twijfels heeft en zijn meer dan menselijke kant. 


Lone Dumont

‘twijfel twijfel, ben ik goed genoeg, kan ik het wel??? Zien ze mij wel???’ Maar oohwee, als ze uit die onzekerheid komt ontstaat er iets moois waarvan wij nog lang genieten. Ik hoop dan ook dat jouw stage in Malta (met alles wat daar gebeurd is) je nu eens eindelijk de overtuiging gegeven heeft dat de Lone-Ranger alles aankan. Pakze!!


Sjuul Groenen

Jij hebt niet alleen de ‘looks’ voor een spetterend affiche. Maar ook de creativiteit en werklust van een succesvol eigenzinnige vormgeefster. En: niet alles digitaal, je laat de charme van het handwerk zien, dat is jouw eigenheid, jouw handschrift. Het is mooi om te zien hoe je wegdroomt, helemaal van de grond loskomt en dan verrast met een oorspronkelijke authentieke vormgeving. Blijf dat doen. 

Oh en blijf ook af en toe in Den Bosch op de Kunstacademie een powernapje doen!


Kaylee Gerrist

Kaylee: zou Ratelband kunnen heten met haar achternaam. Nee niks geen familie (gelukkig?) maar omdat ze eindeloos een in hoog tempo staccato het woord voert. Gemiddeld heeft een man per dag genoeg aan 3000 woorden, vrouwen volgens onderzoek 10.000. Nou, Kaylee, volgens mij zit jij op 1000 per minuut. 

Los van dit aspect. Een dame die gedegen en onderbouwt haar ontwerpen kan verdedigen en een logisch inzicht heeft in de benadering ervan. Daarnaast is ze een regelaar ten top, waarbij ze alles in het vizier houdt. Betrouwbaar, zelfstandig met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik heb je aangenomen, ik ga je missen. 

Veel succes bij Mannen van 80. Rik, ik ben jaloers op je!


Christiaan Roberts

Altijd gesoigneerd, met kop de kop in de föhn en de kleertjes in de plooi. De ideale schoonzoon. Altijd correct. Een kei in web zowel front- als backend en gaat daar ook zijn brood in verdienen. Hij heeft dan ook een baan aangeboden gekregen bij Pixelplus! Gefeliciteerd.

En nogaals bedankt voor je hulp met onze site creatievetalenten.nl


Remco Houten

Het is al vaker gezegd. Studenten veranderen. Maar niet allemaal. Eigenzinnig, of is het eigenwijs? Remco weet wat hij wil en hoe hij dat wil. Ook weet hij dat dat soms niet zo heel slim is, maar toch zal het zo gebeuren. En daar is niks mis mee. Op die manier heeft hij de opleiding doorlopen en gepakt wat hij nodig had. Meer dan genoeg om op eigen benen te staan. Dus gaat hij dat doen onder de naam Brandson. Ondanks aanbiedingen van Kamer8 en Reiters die hem ook graag in de gelederen gesloten hadden.


Tom Huntjens

Het is al vaker tussen ons gezegd en ook verzwegen. Het grote onrecht van de doublure in het tweede jaar. Onbegrip, frustratie en boosheid. Maar al snel sloeg het om in een herkennen van eigen kwaliteit die nu maximaal tot ontwikkeling kon komen. En niet alleen dat. Een ontwerper is zo goed als zijn laatste dingetje, en Tom, jouw laatste dingetjes bewijzen dat ik je zwaar onderschat heb. Toppertje! En nu nog een biertje leren drinken voordat je verder gaat met werken bij Publistrada.


Ivo Vaessens

Ivo, de stille kracht, de locomotief die je niet hoort maar die altijd stevig doordendert. Bedreven in bijna alles, concept vormgeving en webdesign. Maar zijn grote passie is filmen en editen en dat doe je met verve!

De communicatie afdeling van VISTA is zo blij met je dat je vanuit je eigen bedrijf Studio Perspective alvast een aantal projecten mag gaan uitvoeren!


Anton Schins

Anton, wat valt er over Anton te vertellen? Anton is goed in concepten bedenken en iets minder goed in plannen. Maar een creatieve geest en structuur zijn nou eenmaal niet de beste vrienden. Je stages bij Yongbloed waren een warm bad voor jou. Jonge honden die je al snel in hun roedel opnamen omdat je zo goed paste.


Kevin Hodiamont

Onze Berlijn-brasser, vormgoochelaar maar misschien vooral ‘copywriter’, altijd gemotiveerd, ‘eager’ tot en met, het beste onder uit zichzelf willen halen, altijd een stapje verder gaan, en verder en verder en verder. Tot dat we zeggen HOOOOOOO STOOOOPPPP. je gaat te ver!!! Je maakt me gek!! Zijn gedrevenheid maakt hem tot wie hij is. Ik denk dat ieder bureau wel graag een ‘Kevin’ in het team wil hebben.


Nadine Thomas

Beste Nadine. Ik kan me nog goed herinneren hoe je de opleiding binnen kwam. Stil, rustig en eigenlijk te veel in de achtergrond. Maar halverwege de opleiding gingen jouw schouders naar achteren en zag ik je door de stad schreiden als een zelfverzekerde dame. Hou dat vast, want jouw werk is jouw waarde. Maar dat hoef ik je niet toezeggen. Je begint niet voor niets jouw eigen bedrijf Featly. Succes!


Julia Bisschops

Nooit op de voorgrond, maar altijd aanwezig. Constant in tempo en kwaliteit met een passie voor webdesign. Emotioneel stabiel en betrouwbaar. Kortom een rots in de branding. Deze dame is de ideale werknemer, ondernemer  en helemaal klaar voor de praktijk.


Naomi Janssen

We hebben meerdere illustratoren in onze populatie en Naomi is er daar een van. We hebben veel gesprekken gehad over hoe dit talent inzetbaar gemaakt kan worden binnen het vak. 

Twijfel was hierbij een terugkerend thema. Het nu behaalde diploma mag deze twijfel definitief wegnemen. Nog veel succes met alle publicaties die aanstaande zijn.


Kasper Treffers

Dat Kasper zijn vak verstaat is evident, anders kreeg hij geen diploma. Maar zijn grootste verdienste (en valkuil) zit hem in zijn onvoorwaardelijke loyaliteit. Dat heeft hem veel sympathie uit zin netwerk opgeleverd, maar ook slapeloze Berlijnse nachten, en dat siert je, maar gaat ook ten koste van.

Maar uiteindelijk Heeft de opleiding jou ook meer opgeleverd dan je had durven dromen. Naast jouw vakmanschap een internationale stage, met een staartje. We wensen jou, je spaanse Maria en Google Translate veel geluk toe.


Stan Ceha

Stan, onze skater man. Zijn imago: glimlach, skateplank en roze petje. Wat een vent. Altijd positief, in voor een geintje en een goede werkethiek. Stan kan bijna alles, websites, marketing (dat heeft ie van de pap) en logodesign.

Je gaat verder aan Hogeschool Zuyd bij Communicatie en Multimedia design.

Onze Marruk.aan mag geen onderscheidt maken, maar je hebt een plekje in zijn hart. Waarom weet ik niet maar…. Laat me zo zeggen, zonder jouw ouders te kort te doen, hij is aan het wachten tot je de adoptiepapieren tekent. Ze liggen klaar!


Gianna Flachs

Gianna of Ioanna voor insiders, kan je soms een beetje dromerig aankijken. Is dat ook wel een beetje. Soms kan ze een beetje blond uit de hoek komen, maar als het om marketing gaat geeft ze je een haarscherpe analyse waarom een product op die manier beter aan de man gebracht kan worden. Ik heb haar project in mogen examineren en dat was heel heel veel Soeps. 

Ze gaat Communicatie doen met de focus op concepting en advertising en daar hebben we alle vertrouwen in.


Esra Brekelmans

de eerste 2 jaar een luis in de pels van Media. Maar na de stage is de spreekwoordelijke rups veranderd in een vlinder en heft de haar zaakjes op orde. Bijdehand, adrem en zeker niet op haar mondje gevallen verkoopt ze haar ontwerpen met verve.

Ondertussen ben je gestart met je eigen bedrijf Esra Graphic Design.


Aiko Graven

Aiko:  Ik heb begrepen dat Aiko Japans is en ik vermoed dat het zoiets betekent als: “absolute stilte”. Het eerste jaar bijna onzichtbaar binnen de klas, totdat we haar illustratiekwaliteiten zagen en mochten bladeren in schetsboeken. Te gek!! De vorige lichting heeft mogen genieten van de uitnodiging die zij ontworpen en geïllustreerd heeft. Aiko ademt illustreren en is volgens mij daar dag en nacht mee bezig. Nu is ze zelf aan de beurt om haar diploma op te halen en haar illustratieve talent in beweging te zetten. Ze gaat voor HBO Animatie waar ze opgeleid wordt tot 2d animator, naar Utrecht.


Milou Ploum

Milou. Als ik net zoveel zou zeggen als jij wordt dit een korte speech. Maar gelukkig spreekt jouw werk boekdelen. Je solide vormgeving gecombineerd met je illustraties zorgt dat je je passie gaat voortzetten aan Visuele Communicatie in Maastricht. Vandaar namens het team ….

We gaan je missen als student en persoon.


Zina MacWilliams

Hoe maak je mensen gelukkig? Als docententeam moet je dat niet willen, want dat kun je niet. Wat je wel kan is studenten zich laten ontwikkelen en zo kansen geven die ze zelf moeten grijpen, bevechten. Voor Zina is de opleiding vaak een gevecht geweest. Maar het heeft haar, naast een baan in London, ook het gelukkige gevoel van thuiskomen gegeven. 

Congratulation to you Miss MacWilliams!


Maarten Dietzenbacher

Herr Dietzenbacher, we weten het nog goed dat je in leerjaar 1 je ontwerp voor de Schnappsfles in Lederhose het gepresenteerd. Fabelhaft!

Met een onzekere tred, maar altijd goed geluimd heb je de opleiding doorlopen. Brightlands waar je je eindstage hebt gelopen maakt nog steeds gebruik van je diensten. En dat zegt meer dan genoeg over je kwaliteiten!


Marlon Helwegen

Uiterlijk is er weinig verandert. De haartjes netjes in de plooi, de gentleman-smile nog steeds op zijn gezicht. Maar wel van schooljongetje naar vakman. Van uiterlijk conformisme naar een intrinsiek gedreven vakman. Die gedrevenheid uit zich in de dingen die ik van je gezien heb van Cinema 4D. Iets waar wij geen les in geven, laat staan iets mee doen. Je gaat ons dus nu al volle vaart voorbij. Heerlijk.

Je hebt een sterk netwerk opgebouwd waarin jouw studiemaatjes onwrikbaar verankerd zijn. Hou ze in ere.


Christiaan Bulles

Christiaan, het eerste jaar heb je even je draai moeten vinden. Van een grote moelejaan ben je uitgegroeid naar een solide ontwerper die zijn sporen op school verdiend heeft middels het winnen van de skills wedstrijden. Tot landelijk niveau heeft hij gestreden voor de titel. Naast goede ontwerpen is hij erg bedreven in het coderen van websites zoals die van het Grafisch Museum en voor de expo IDENTITEIT. Door de combinatie van vormgeven en techniek, kan hij verder als freelancer bij Bob Wassermann. Gefeliciteerd Bulles!


Rayhana Bouta

Rayhana heeft destijds bewust gekozen voor deze opleiding omdat die bij haar past. Ze schuwt het experiment niet, zeker niet. En dat hoort bij de zoektocht naar de uiteindelijk kleur en vorm die het beste aanvoelt. Dat is ontwerpen, dat is je vorm vinden. Soms was de zoektocht belangrijker dan het product. Zelfs zozeer dat ze jaardoelen uit het oog verloor en een jaartje moest overdoen …en nog een…. Jammer? Helemaal niet! Wij waren altijd blij dat we haar bij ons konden houden. Goedlachs, eerlijk en altijd verrassend. Ze communiceert helder, windt er geen doekjes om. Ze maakt puik werk en zal op basis daarvan ook zeker haar eigen keuzes kunnen maken voor haar toekomst,

Als zelfstandige of in loondienst. Deze dame geniet van haar leven, heeft niemand nodig, kan haar eigen koers varen, en zal dat ook zeker doen, zonder arrogant te zijn, maar altijd met een glimlach en dienstbaar naar de klant.

Proficiat met je diploma, en nu ik alleen nog maar alcoholvrij mag drinken kunnen we er samen op proosten!