Sjuul Groenen

Ineens had ik het!

Hoi, mijn naam is Sjuul en ik zit nu in het vierde jaar van het opleiding Media vormgeving. Ik studeer bijna af, nu besef je je ineens dat de laatste jaren super snel voorbij zijn gegaan. Elke dag ben ik met plezier naar school gekomen. Als ik nu terug kijk naar het eerste jaar dan zie ik mezelf nog heel erg zoekende naar wat mijn eigen stijl is. Ik zocht dagelijks heel Pinterest af, was gefrustreerd dat het mij niet lukte designs te maken hoe ik ze graag wilde maken en probeerde veel verschillende dingen uit. Ik weet al van kleins af aan dat dit vak is wat ik later wil doen. Ik tekende en knutselde altijd, maakte tijdschriften, stripboeken en collages voor al mijn schriften en agenda’s. Ineens had ik het, ik moest mijn knutsel en knip-en-plaksels gebruiken voor mijn manier van ontwerpen. Inmiddels weet ik wat ik wil en ben ik door deze opleiding een stuk zelfverzekerder geworden.

Zo maakte ik deze infographic-poster in het tweede jaar. Ik was hier toen zo trots op (en nog wel eigenlijk) omdat ik eindelijk eens goed had laten zien wat ik bedoelde met ‘mijn-knutsel-en-knip-plaksels-gebruiken’. Het cirkeldiagram is een piepschuimen ‘taart’ en daar heb ik papier omheen gemaakt om het tot een diagram te maken. Alleen te tekst is er digitaal in gezet, voor de rest alles handmatig gedaan. De opdracht was als volgt: maak een infographic waarin je jouw ochtend weergeeft. Beschrijf je stappen, wat maak je allemaal mee wat je nu misschien niet eens meer opvalt? Wat hoor en ruik je onderweg? Je kon het zo breed maken of klein houden als je zelf wilde. 

Nogmaals, ik zit op deze school enorm op mijn plek en baal dan ook een beetje dat ik na dit jaar weg moet van al mijn klasgenootjes en het leuke docenten-team. De ervaringen die ik op deze opleiding heb opgedaan blijven de rest van mijn leven bij me en zullen me ondersteunen bij mijn toekomstige avonturen!