COVID-19 en jouw opleiding in de laatste periode van dit jaar!

Beste student,

Algemene informatie over hoe we het afstand leren m.b.t. COVID-19 bij Mediavormgeving voor jou hebben ingericht.

Gezien de noodzaak om de curriculum achterstand zoveel mogelijk te beperken verwachten we dat je jouw verantwoordelijkheid neemt en medewerking inzet. Uiteraard is de neiging om even achterover te leunen groot. Maar dit is hèt moment om te laten zien wat je waard bent.

Wij doen ons best en verwachten dit dan ook van jou. Het blijft immers jouw opleiding waar je voor gekozen hebt.

Mediavormgeving

Hou deze site dagelijks in de gaten! Dit is ons communicatieportaal, alle wijzigingen van de gevolgen van de Corona crisis op jouw onderwijs vind je hier. Tot nader order van de overheid gaan we de lessen online voortzetten.

Hoe gaan we samenwerken?

 • Via mail ontvang je van de diverse docenten de (aangepaste) opdrachten.
 • De beoordelingsweek wordt door elke opdrachtgever apart beoordeeld.
 • Feedback halen op je opdrachten is op afstand mogelijk. maak een afspraak met je docent.
 • Lesinstructie zal online gegeven worden, volg hiervoor de eventkalender op deze site.

Hoe werkt de feedback?

Beschikbaarheidsrooster

DinsdagVrijdag
ReindersSteens
VrenckenMatheij
SaesBiesmans
CuijpersSiedler
ZimmermannsVroomen

Om in contact te komen met een docent maak je minimaal 1 dag van te voren een contactverzoek aan. Dit is een mailtje met daarin onderwerp en het voorkeurskanaal (telefoon, facetime). De docent reageert met een tijdstip waarop jij het contact kunt leggen. De tijdsduur per contactmoment is maximaal 15 minuten. Na afloop van het contact zal de docent dit vastleggen.


Specifiek voor leerjaar 1

Je feedbackportfolio blijft actief en noodzakelijk, alleen wordt de registratie door ons vastgelegd in een database. Zodra we elkaar weer lijfelijk mogen treffen, zal de bespreking op afstand omgezet worden in een geschreven handtekening. Kortom, blijf bespreken! Dit is in je eigen belang.

Je hebt deze periode minimaal 3 handtekeningen behaald. 1x Agroplus, 1x huisstijlhandboek en 1x vrije keuze.

verplicht

Op te leveren opdrachten P04:

NL:

Voor leerjaar 1 geldt dat studenten een keuze hebben gemaakt tussen het maken van een individuele opdracht of het volgen van lessen rondom de topic Tone of Voice. 
Voor de studenten die de individuele opdracht gekozen hebben, geldt dat deze uiterlijk 26 juni aanstaande niet later dan 23:59 per mail ingeleverd worden bij de docent. Let op! Om beoordeeld te worden, is het verplicht minimaal drie bespreekmomenten (oriëntatie, realisatie en creatie) met je docent gepland te hebben gedurende periode vier.
Voor de studenten die de lessen rondom Tone of Voice volgen, geldt dat zij in week 24 de eindopdracht ontvangen. Dit omdat de eerste weken in het teken staat/stond van het behandelen van de theorie. De definitieve opdracht dient ook niet later dan 26 juni aanstaande en ook niet later dan 23:59 ingeleverd te worden per mail bij je docent.

REK: Hoofdstuk 4 vlakke figuren

VG: Agroplus: 

 • Huisstijl items P3 /
 • Enveloppe EA5/6 met venster
 • Offertemap / opmaakbestand met stans-ril
 • Website / alleen Homepage / ILL-PSD-IND-XD
 • Autobelettering  / auto en busje / AI
 • Gevelbelettering / PSD + JPG
  • Bovenstaande items zullen net als in P3 weer op digitaal foamboard 50x70cm gepresenteerd worden en daarnaast als losse bestanden. Exacte info hierover volgt.
 • Huisstijlhandboek / ZIP van pakket uit Indesign

DTP: Photoshop / Indesign / Illustrator

 • Wekelijkse opdrachten:
  • Orientatie belettering / Indesign pakket
  • Top 10 / Indesign pakket
  • FUN / Photoshop

—-

Marcom:

Voor de Guerilla actie dient opgeleverd te worden per groep (want dit is en groepsopdracht):- verslag van onderzoek en omschrijving Guerilla actie aan de hand van doelgroep en SMART- presentatie via powerpoint, of wanneer je je ertoe geroepen voelt: potlood tekening van concept, toneelstukje, videofilm, macramé kleedwand, kleiwerkstuk…. … zolang het beeld van de actie helder in beeld wordt gepresenteerd.

LB:  11 mei deadline LB coronaopdracht – Thema 4 WERKEN Werkboek

Kalli: Opdracht Songtekst OF Opdracht Leestekens EN Opdracht Send love

GT: Toets is vanmiddag

Schets: Tekenchallenge


Specifiek voor leerjaar 2

Op te leveren opdrachten P08:

NL: De opdracht rondom Redevoering / Klassieke Retorica wordt verstrekt aansluitend aan de les in week 23. Op dat moment is de theorie namelijk besproken. De opdracht dient uiterlijk 24 juni aanstaande per mail naar je docent gestuurd te worden en wel niet later dan 23:59

LB : Opdracht Tolerantie tijdens Coronacrisis.

REK: les 9 meten en meetkunde, Boek inleveren + Verbanden les 1 t/m 3 Boek of online  (licentie) + lestoets of meerkeuze toets online.

DTP: Automatiseren Indesign .

 • Catalogus Cadeau’s / ZIP van pakket uit Indesign
 • Wekelijkse opdrachten: Katje+Vos+Geneste Stijlen+Pizza+Pizza2

TYP:– Infographic deel 1 – Fiskars Camper-Axe 
– Infographic deel 2 – briefing volgt
– Infographic deel 3 – briefing volgt

FOT: – Quarantaine opdracht: Me, Myself & I .

WEB: opdracht wordt tijdens de eerste les uitgezet, complete website in design en html/css.

Marcom:

Voor de Guerilla actie dient opgeleverd te worden per groep (want dit is en groepsopdracht):- verslag van onderzoek en omschrijving Guerilla actie aan de hand van doelgroep en SMART- presentatie via powerpoint, of wanneer je je ertoe geroepen voelt: potlood tekening van concept, toneelstukje, videofilm, macramé kleedwand, kleiwerkstuk…. … zolang het beeld van de actie helder in beeld wordt gepresenteerd.


Specifiek voor leerjaar 3

iBuzz loopt gewoon door! Misschien is dit wel het uitgelezen moment om hiermee aan de slag te gaan. Opdrachten worden per mail uitgezet en daarnaast ben je natuurlijk vrij om zelf opdrachten binnen iBuzz in te brengen.

Kleine praktische aanpassing: de klant (in school) is voor nu tevens de coach. Dit houdt het voor jou en ons overzichtelijker. Bij lopende opdrachten vervalt dan ook de coaching en wordt de klant ook hier tevens coach. Kortom per iBuzz opdracht één contactpersoon!

iBuzz opdrachten:

iBuzz opdrachten lopen gewoon door. De animo is op dit moment te laag. Neem extra opdrachten aan, anders haal je de eindstreep niet!!!!

iProces opdrachten:

Web: Verdieping Bootstrap. Complete site maken inclusief mobiele versie. Opdracht wordt tijdens de online les uitgezet.

Audio: ?

CV:  Engines of creativity

Reguliere lessen:

NL: De opdracht rondom Copywriting van A tot Z wordt verstrekt aansluitend aan de les in week 23. Op dat moment is de theorie namelijk besproken. De duo-opdracht (als besproken) dient uiterlijk 25 juni aanstaande per mail naar je docent gestuurd te worden en wel niet later dan 23:59.

LB: Opdracht Tolerantie tijdens corona.

REK: Oefenexamen 3 voor punt + uitleg meest gemaakte fouten uit oefenexamen 2 en 3.

Marcom: ?

KG: Verslag Thuis Museum.


Specifiek voor leerjaar 4

Momenteel loopt je wel of geen stage of voer je stageopdrachten thuis uit. Dit blijft voorlopig zo. Welke consequenties dit gaat hebben zal de toekomst uitwijzen. De politiek heeft hier grote invloed op.

N.a.v. de voortgang van je examen zullen we contact met je opnemen zodra we de inventarisatie gereed hebben. Zoals je weet ligt de deadline op 31 mei.