Vier jaar, maar dan?

Vier jaar, maar dan?

Sommigen weten nog niet wat ze na deze opleiding gaan doen. Verder studeren? Op zichzelf beginnen? Of aan de bak bij een bureau?

Laat mij je een beetje helpen.

Als je op jezelf begint, heb je het inkomen in eigen hand. Maar hoe zit het als je in loondienst gaat werken? Mediavormgeving is breed, daarom heb ik het even opgedeeld in specifieke beroepen. De volgende specialisaties zijn alvast bondig voor je onderzocht:

Ik heb het landelijk gemiddelde opgezocht uit twee indicatorische ‘salaris websites’. Beroepen in loondienst (beginnend);

Verpakking ontwerper;

Gemiddeld € 2363,00 bruto p.m.

Functie eisen: Ruimtelijk inzicht, mogelijkheid om handige maar uitvoerbare USP’s te ontwikkelen in verpakkingen. Samensmelting bruikbaarheid met ontwerp.

Grafisch ontwerper;

Gemiddeld € 2047,00 bruto p.m.

Functie eisen: briefpapieren, banners, flyers, brochures en visitekaartjes kunnen opmaken. Verstand hebben van typografie, kleurgebruik en beelden, daarbij weten hoe toe te passen. Grafische vormgeving van websites valt hier ook onder.

Audiovisueel vormgever;

Gemiddeld € 2200,00 bruto p.m.

Functie eisen: Ontwikkelen, visualiseren van advertenties en reclames. Assisteren bij televisieproducties.

Art director;

Gemiddeld € 2650,00 bruto p.m.

Functie eisen: Bij absentie van creative director; verantwoordelijk voor de studio. Heeft een bindende rol tussen grafische vormgever en copywriter, en vertegenwoordigt ook regelmatig de studio bij klantgesprekken.

 

Bovenstaande beroepen zijn maar een glimp van de mogelijkheden. Zo krijg je een kleine kijk op de toekomst, wat het allemaal te bieden heeft.

– Kev

Bronnen: loonwijzer.nl / nationaleberoepengids.nl / vacatures.nl