“Doomsday”

Afgelopen week was het weer zo ver, na weer een aantal weken uiterste inzet was het weer tijd voor de zogenoemde “doomsday”. In ieder lokaal was weer een hoop chaos te vinden en de spanning was uiteraard weer om te snijden. Doordat de laatste periode relatief chaotisch verlopen is en er een hoop lessen uitgevallen zijn in verband met vakanties, studiedagen etc. mochten de studenten wat minder opdrachten opleveren dan normaal gesproken. Echter nam dit de stress niet weg. 

Je merkt natuurlijk aan het opgeleverde werk dat het schooljaar bijna ten einde is en dat de temperaturen buiten flink stijgen. Ook op de beoordelingen zelf was het behoorlijk benauwd, daarom hebben onze lieve docenten ervoor gezorgd dat wij mochten presenteren in relatief koele lokalen. Ook werd er net íets minder uitgebreid beoordeeld zodat we allemaal eerder naar huis konden. 

Zelf heb ik dit jaar voor de eerste keer mee mogen beoordelen. Het is onbeschrijfbaar vreemd om dan na al die keren zelf beoordeeld te zijn, aan de andere kant van die lijn te staan. Uiteraard was het wel een leuke en leerzame ervaring. Er waren helaas een aantal teleurstellende presentaties maar gelukkig heb ik ook enorm veel toffe en indrukwekkende ontwerpen gezien van onze eerstejaars studenten, vooral als je je dus bedenkt dat ze pas een jaar op de opleiding zitten! Ook de presentaties van de tweede -en derdejaars studenten zijn goed verlopen. De meeste studenten konden met een aantal mooie eindcijfers en een gerust hart naar huis om daar lekker te genieten van het zonnetje, laat die vakantie maar beginnen! 

Fijne vakantie, en tot de volgende! 

Verena Snoeren