Concepting = onschendbaar

Concepting is onschendbaar

Grenzeloos creatief zijn, het begint allemaal bij autonome concepting. Dit vak heeft geen beperkingen, alles mag en veel kan.

Een geniaal idee bedenken om het vervolgens uit te voeren is echt te gek! Dit vak genereert kunst, als de boodschap maar goed of gevat erin verwerkt wordt. Daarbij krijg je als bonus een dik punt en voedsel voor je portfolio.

In dit vak kun je geen fouten maken, maar je eindproduct kan wel rommel zijn.

Als je concept troep is, als je iets maakt zonder achterliggende gedachte of boodschap. Of doe je het té veilig, omdat je niemand wilt shockeren of whatever… dan is het werk waarschijnlijk ook prut. Het doet niks met de kijker, omdat je jezelf te weinig ruimte geeft voor creativiteit en het dus de spannende edge mist.

En mocht het echt niet lukken, kijk dan uit met ‘inspiratie opdoen’. Je wordt al snel naar Pinterest of Behance gestuurd. Vergeet niet dat je een soort hybride idee creëert van alles dat je opneemt. Dit verkleint de kans op iets unieks of waardevols.

Ook bij AC speelt angst de rol als handrem. Maar zolang jij bewapend met een verhaal achter je concept staat, ben je onschendbaar.

– Kev