Gezocht: grafisch ontwerpers!

Is de opleiding Mediavormgever iets voor jou?

Je staat op dit moment van je leven voor een belangrijke beslissing. Wat wil je gaan doen na je vmbo kader, GL, TL of havo? Dat is moeilijk zat. Misschien help ik je op weg naar de juiste keuze? Ben je creatief, een beelddenker en heb je een goed gevoel voor vorm? Dan is de opleiding Mediavormgever (mbo, niveau 4) bij VISTA college iets voor jou!

 Je leert creatieve ideeën vertalen naar een communicatiemiddel. Wat is een communicatiemiddel hoor ik je denken? Nou, dat is bijvoorbeeld een poster, magazine, brochure, website, app, advertentie of animatie.

Tijdens deze vierjarige opleiding leer je op een effectieve manier visueel communiceren aan de hand van beelden. Om dit te realiseren werk je o.a. met Adobe Indesign, Photoshop, Illustrator en After Effects. Op deze manier ontwerp je een een communicatiemiddel dat aansluit bij de gewenste doelgroep.

Ben jij een beelddenker? Dan is de opleiding Mediavormgever zeker iets voor jou!

Michèl Smeijsters

Wat doet een Mediavormgever eigenlijk?

Een Mediavormgever geeft op een grafische, interactieve en/of audiovisuele wijze vorm aan de boodschap van de opdrachtgever. Door het juist toepassen van vorm aan de boodschap versterk je de kracht van die boodschap waardoor deze opdrachtgever bijvoorbeeld zijn omzet kan vergroten of de gewenste aandacht krijgt binnen de doelgroep. 

Wat leer je tijdens de opleiding Mediavormgever?

Bij VISTA college word je opgeleid tot mediavormgever, of wel grafisch ontwerper. Je gaat je verdiepen in kleurgebruik, vormtaal, beeldbewerking en concepten. Je leert hoe je de wensen en de behoeftes van de doelgroep kunt begrijpen en hoe je vorm kunt geven aan de boodschap voor deze doelgroep. Na het leren van de basiskennis ga jij jouw stijl door ontwikkelen en zo kun jij je onderscheiden tussen deze creatieve talenten van de opleiding Mediavormgever.

Is deze opleiding iets voor mij?

Om erachter te komen of jij een toekomstig grafisch ontwerper bent kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Ben ik creatief?
  • Heb ik oog voor vorm?
  • Ben ik nauwkeurig?
  • Weet ik van aanpakken?
  • Kan ik goed communiceren met anderen?
  • Ben ik in staat om mezelf in te leven in de doelgroep?
  • Vind ik het leuk om zowel offline als online media-uitingen te realiseren?

Antwoord jij met volle overtuiging “Ja” op al deze vragen, schrijf je dan direct in voor de opleiding Mediavormgeving: https://vistacollege.educus.nl/app/digitaalaanmeldenstart?1

Meer weten over de opleiding mediavormgever? https://vistacollege.nl/opleiding/mediavormgever

Meet & Match – Geïnteresseerd in de opleiding Mediavormgeving en ben jij benieuwd of deze opleiding bij jou past? Kom alles te weten op 27 november om 19:00 uur. https://vistacollege.nl/komkijken

Wil je een dagje meelopen of een vrijblijvend gesprek met een van de docenten? Neem contact op met: Marc Biesmans > m.biesmans@vistacollege.nl